Filtrare
Sortare dupa: Afiseaza pe pagina:

1. Atenție! Ceaunul afgan nu trebuie umplut la capacitate maximă. Încărcați-l cu produse până la două treimi din volum, astfel încât să rămână loc pentru abur. Împărțiți vizual volumul în 3 părți și lăsați partea superioară liberă. În caz contrar, bucățile de mâncare pot bloca orificiile pentru abur și supapele, iar lichidul la fierbere se va scurge pe perimetrul vasului. Astfel, în ceaun de 5 litri puteți găti 3 litri de orice fel de mâncare, nu mai mult. Țineți cont de acest lucru atunci când alegeți un ceaun.
 
2. Pregătirea pentru prima utilizare este un pas obligatoriu pentru ca ceaunul să servească mult timp și să-l poată folosi copiii și nepoții dvs. Această procedură ajută la curățarea ceaunului afgan de uleiurile industriale și lubrifianți, iar călirea la foc a vasului cu ulei va preveni lipirea alimentelor de el.

3. Nu lăsați ceaunul la foc mare mult timp. Este mai bine să micșorați focul deschis în timpul gătirii, și puteți îndepărta periodic ceaunul de pe cărbuni pentru o jumătate de minut. Puteți urmări nivelul de încălzire după cantitatea de abur – acesta ar trebui să iasă moderat. Dacă iese prea mult abur, este mai bine să ridicați supapa de urgență sau să lăsați ceaunul să se răcească, să reduceți căldura, apoi puteți continua să gătiți. Reduceți focul imediat după ce începe fierberea.
 
4. Nu este recomandat să strângeți la limită șurubul mânerului de blocare. Este suficient să prindeți ușor capacul cu acesta pentru a direcționa aburul în orificiile speciale și pentru a preveni scurgerea în jurul perimetrului.
 
5. Înainte de a deschide capacul în procesul de gătire sau la finalizarea acestuia, este necesar să scoateți vasul de pe foc pentru 1-2 minute. Puteți deschide capacul ceaunului numai după ce aburul se așază și nu mai iese prin supape. Pe plită, pur și simplu puteți reduce focul la minim pentru o perioadă similară de timp.
6. Nu lăsați ceaunul nesupravegheat. Mâncărurile sunt pregătite rapid, observarea lor nu va dura mult timp. Controlați cantitatea de abur care iese, reglând încălzirea în timp util, pentru a evita o explozie.

Tot ceea ce pregătiți acasă în fiecare zi sau pentru o masă festivă, la fel poate fi gătit într-un ceaun afgan, cu excepția, poate, a deserturilor și a produselor de patiserie. Chiar și compotul de fructe uscate, fiert pentru câteva minute într-un ceaun afgan, va avea un gust și o aromă minunată și își va păstra capacitățile nutritive la maxim.
 

Înregistrare

Prin înregistrare, sunteți de acord cu

acordul de utilizare
sau