Sfaturi privind utilizarea și întreținerea cuțitelor din oțel aliat:

Înainte de a utiliza cuțitul pentru prima dată, acesta trebuie clătit o dată sub apă fierbinte;
Suprafețele de tăiere recomandate sunt plăci de lemn sau plastic. (Plăcile din sticlă pot strica chiar și cea mai dură margine);
Aveți grijă când lucrați cu alimente care conțin oase (carne, pui etc.)
Nu lăsați niciodată cuțitele într-o chiuvetă pentru o perioadă lungă de timp, s-ar putea deteriora nu numai materialul, ci și marginea cuțitului;
Vă recomandăm după fiecare utilizare să clătiți și să curățați bine cuțitul cu o cârpă moale. Mașina de spălat vase nu este recomandată deoarece poate deteriora muchia de tăiere;
Păstrați cuțitele într-un bloc de cuțite, sertar sau alte locuri similare. Când depozitați un cuțit, asigurați-vă că muchia nu intră niciodată în contact cu alte obiecte metalice.
 

Sfaturi privind utilizarea și întreținerea cuțitelor ceramice:

Suprafețele de tăiere recomandate sunt plăci de lemn sau plastic. Nu folosiți niciodată plăci de sticlă;
Înainte de a utiliza cuțitul pentru prima dată, acesta trebuie clătit o dată sub apă fierbinte;
Cuțitele din ceramică au fost concepute ca instrument ideal pentru tăierea legumelor, fructelor, pâinii, ciupercilor
Nu folosiți cuțite ceramice pentru a toca și nu tăiați alimentele congelate;
Nu folosiți cuțite ceramice pentru felierea produselor care conțin oase, precum și brânză tare;
Păstrați cuțitele într-un bloc de cuțite, sertar sau alte locuri similare;
Respectarea acestor reguli va ajuta cuțitele SAMURA să-și păstreze tăișul pentru o perioadă foarte lungă de timp.
 

Reparatie și reascuțire

Există multe modalități de a vă păstra cuțitele ascuțite. Credem că întreținerea regulată cu un oțel șlefuit, precum și ascuțirea intermitentă pe o piatră sunt cele mai bune. Musat este o tijă de oțel acoperită cu diamant sau strat ceramic. Începeți cu călcâiul lamei contactează oțelul cât mai aproape de mâner, cu vârful îndreptat direct spre tine. Trageți lama înapoi spre dvs. și în jos pe axul oțelului. Mișcarea ar trebui să se termine cu vârful lamei în contact cu oțelul spre partea inferioară a arborelui. Schimbați părțile și faceți exact același lucru pe cealaltă parte. Pietrele sunt de obicei disponibile în diferite grade, ceea ce se referă la dimensiunea particulelor din piatră.

Înainte de a începe să utilizați piatra de ascutit, aceasta trebuie scufundată în apă timp de 10-15 minute. În timpul procesului de ascuțire, piatra ar trebui să fie puțin umedă. puneți până când se formează o bavură pe margine. După ce s-a format bavurile, mișcați ușor partea concavă a lamei de-a lungul suprafeței pietrei de copt de mai multe ori. Nu folosiți forța. Latura dublă, marginea începe să lucreze pe partea opusă. Repetați de mai multe ori dacă este necesar sau utilizați procesul de piatră de ascuțit, trebuie păstrat unghiul de ascuțire inițial. Ar trebui să rămână în intervalul 15-17 grade, așa cum a fost desemnat de producător.

 

Sfaturi privind utilizarea și întreținerea ceramicii

Pentru reparatia și reascuțirea cuțitelor ceramice vă sfătuim să folosiți ascuțitori special concepute sau să aplicați la centrul nostru de service SAMURA. Recomandările de mai sus vă vor ajuta să vă bucurați mult timp de ascuțimea cuțitelor.

Atenţie! Nu testați niciodată ascuțitul cuțitului atingând marginea lamei cu degetele. Datorită prezenței micilor așchii de tăiere metalice care ar putea pătrunde în locul rănit, chiar și o rană ușoară poate duce la o vindecare îndelungată. Cel mai bun mod de a testa ascuțirea cuțitului este să tăiați o foaie de hârtie în timp ce o țineți în aer în poziție verticală.


Garanție

O combinație pricepută de tehnologie inovatoare și mii de ani de măiestrie tradițională japoneză face ca SAMURA să poată revendica o calitate foarte înaltă a produselor sale.

Deși toate cuțitele noastre părăsesc din fabrică în stare absolut ireproșabilă, în cazul în care apar orice defecte de material, construcție sau măiestrie în perioada de timp de garanție, vom înlocui sau repara gratuit articolele defecte. Perioada de garanție pentru toate cuțitele SAMURA este de 1 an de la data achiziției. Uzura normală și maltratarea sunt excluse din această garanție.


Vă mulțumim foarte mult pentru achiziționarea cuțitelor noastre japoneze SAMURA!

Înregistrare

Prin înregistrare, sunteți de acord cu

acordul de utilizare
sau