Filtrare
Sortare dupa: Afiseaza pe pagina:

Nu sunt produse

Folosiți TANDIR pentru prima dată?

Iată câteva sfaturi utile pentru a începe. În primul rând, citiți instrucțiunile de utilizare și regulile de siguranță!

Când utilizați pentru prima dată, RIDICAȚI CĂLDURA in tandir cât mai ușor posibil.

Când aprindeți focul in tandir, ÎNTOTDEAUNA ÎNDEPĂRTAȚI capacul și capacul mare de sus, deschideți SUFLANTA.

Când pregătiți mâncarea, ÎNTOTDEAUNA ÎNCHIDEȚI CAPACUL și SUFLANTĂ

Tandir este proiectat în așa fel încât în ​​timpul gătitului trebuie să fie închis - numai atunci este garantată absența unei flăcări deschise și uniformitatea temperaturii. Deschiderea capacului va crește flacăra și căldura, astfel încât nu veți obține rezultatele așteptate. Încercați să verificați și să obțineți mâncare cât mai repede posibil și să închideți imediat capacul. Amintiți-vă: dacă capacul este deschis, înseamnă că mâncarea nu se gătește!

Folosiți întotdeauna mănuși rezistente la căldură (țesături naturale, nu sintetice)

Când atingeți părțile ceramice încălzite sau suprafețele de prăjire, utilizați echipament de protecție adecvat pentru a evita arsurile. Aveți întotdeauna grijă când plasați obiecte încălzite pe alte suprafețe.

Lemn de foc pentru Tandir se păstrează ÎN LOC USCAT

Deși va arde și lemnul umed, va fi mai greu să-l aprinzi și va fi mult fum.

Pentru a stinge Tandir, NU UTILIZAȚI apă - doar închideți toate capacele și deschiderile când ați terminat de gătit.

NU UTILIZAȚI apă sau produse chimice de uz casnic pentru a curăța interiorul TANDOOR AMPHORA.

Tandirurile de amforă sunt curățate singure, la fiecare nouă aprindere, funinginea veche se arde, pereții devin din nou albi. Dacă este necesar, puteți folosi perii abrazive pentru curățare.

NU UITATI NICIODATĂ de posibilitatea unui incendiu

Nu lăsați un TANDYR aprins și deschis nesupravegheat. Acordați atenție frunzelor, scândurilor sau altor materiale combustibile din apropierea tandoorului utilizat, deoarece pot provoca un incendiu dacă cărbunii încinși sau scânteile intră în contact cu ele. Asigurați-vă că acordați atenție mediului când utilizați TANDIR  în vacanță, deoarece flăcările deschise pot reprezenta un pericol pentru oameni și bunuri. Rețineți că reglementările guvernamentale locale pot stabili o distanță minimă necesară de la o flacără deschisă la cea mai apropiată clădire, sau gătitul în aer liber poate fi restricționat în perioadele de secetă sau când există riscul de incendiu.

NU încercați să aprindeți sau să utilizați tandirul în interior.

Când este utilizat în scopul propus și în conformitate cu cerințele de siguranță, TANDIR este foarte sigur și de încredere, veți fi bucuroși să îl utilizați mulți ani.

Utilizatorul este responsabil pentru utilizarea în siguranță a TANDYRULUI și pentru implementarea constantă a REGULILOR DE SIGURANȚĂ.

Când PORNIȚI UN FOC, gătiți pe FOC sau cărbune fierbinte sau atingeți suprafețe fierbinți, aveți întotdeauna grijă deosebită.

VA DORIM UTILIZARE PLACUTA A TANDIRULUI SI VICTORII CULINARE CONSTANTE!!

Avantajele TANDIRULUI fata de gartarele clasice:

Primul și cel mai important avantaj este că Tandirurile sunt fabricate din materiale ceramice ecologice. Pereții groși de ceramică se acumulează și țin temperatura atât de bine încât nu este nevoie să răsuciți frigăruile. Al doilea avantaj este că Tandirul nu numai că are un design elegant, este un element al designului decorativ al curții sau a terenului de grădină, dar vă permite și să gătiți mâncăruri minunate! Datorita temperaturii ridicate din interiorul cuptorului, carnea se gateste mult mai repede decat pe gratar, in timp ce carnea practic nu este prajita, iar preparatele raman cat mai suculente.

Tandirul ajută la reținerea umidității în alimente, gătește alimente mult mai rapid și mai gustos.

 

Din ce este confectionat TANDIRUL?

Tandirul este realizat din lut șamot ecologic ars la o temperatură de peste 1100 de grade Celsius, pentru rezistență și frumusețe este legată cu metal. În ciuda faptului că pot apărea crăpături în timpul utilizării, fitingurile din oțel cu elemente de forjare țin ferm tandilrul. Durata de viață a tandirului nu este limitată, cu o utilizare adecvată, vă va servi ani și decenii.

 

Cum sa aprinzi focul in TANDIR:

REGULI PRIMA Aprindere (și, de asemenea, - DACĂ TANDYR-UL ESTE UD, DACĂ ESTE ÎNGHET AFARA, DUPĂ O PAUZA LUNGA DE UTILIZARE)

Gradul de încălzire a tandirului este selectat în funcție de tipul de produse care sunt planificate a fi gătite în el, de dimensiunile acestora (trebuie să țineți cont de faptul că carnea pe os are cele mai mari dimensiuni de gabarit și durează cel puțin 40 de minute să-l gătesc, deci recomand să folosiți p/u inceput bucati mai mici de carne) și condițiile meteorologice în care se efectuează încălzirea. 

  1. Condiții de încălzire: Capacul și capacul suflantei trebuie îndepărtate înainte de încălzirea tandoorului! Deschiderea de sub capacul suflantei, pe vreme cu vânt, trebuie să fie situată pe partea inversă a direcției vântului. Gradul de încălzire depinde de timpul de ardere al focului în cuptorul tandir. 

 

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0119_by_dmitrypenkov.jpghttps://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0123_by_dmitrypenkov.jpg

2) Prima incarcare nu este lemn gros, ci așchii mici, puteți adăuga puțină hârtie.

 

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0122_by_dmitrypenkov.jpg

3) Dăm foc așchiilor și, adăugâm treptat lemn, menținem un foc mic minim 30-40 de minute. Scopul nostru este să încălzim bine pereții și fundul tandoorului și numai după aceea putem începe să ridicăm treptat flacăra până la gura tandirului, crescând cantitatea de așchii și lemn de foc.

La încălzirea tandirului, este necesar să folosiți lemn de foc a cărui dimensiune nu depășește ½ din înălțimea focarului tandirului, altfel timpul de încălzire a tandirului va crește. La așezarea lemnului de foc, volumul nu trebuie să depășească 1/3 din volumul focarului, de obicei ½ din volum este suficient, adaugarea lemnului de foc trebuie efectuată în porțiuni mici, prevenind arderea completă a focului. 

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0141_by_dmitrypenkov.jpghttps://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0142_by_dmitrypenkov.jpg

4) După 30-40 de minute, puteți începe să puneți lemne de foc mai groase, încercând, din nou, să preveniți o creștere bruscă a flăcării deasupra gâtului tandirului. În general, această regulă se aplică nu numai la prima aprindere, ci și la oricare - nu este necesară o flacără deasupra gâtului, trebuie să încălzim tandirul. Nu doar sa ardem lemne.

După stingerea focului, care a durat cel puțin timpul specificat sau când au fost atinși parametrii de temperatură, pe tandir se instalează următoarele: un capac de suflantă, un capac, un capacel. Nu este necesar să îndepărtați cărbunii dacă volumul lor nu depășește înălțimea grătarului.
În timp ce flacăra este mare, capacul nu trebuie pus! Îl poți pune atunci când flăcările încep să se stingă, astfel încât să se încălzească și el.

Constructia capacului nu prevede instalarea acestuia în timpul arderii focului, acționând ca o supapă, care, atunci când este instalată pe tandir, împiedică intrarea oxigenului în cuptor, ceea ce reduce intensitatea răcirii cuptorului. La arderea unui foc și la o temperatură de 600-700 de grade. C, care atinge valorile maxime în partea superioară a flăcării, atunci când capacul este instalat pe tandoor, are loc un șoc termic, care duce la distrugerea acestuia, deoarece. este situat în zona de temperaturi maxime în timpul arderii ceea ce exclude încălzirea lină a acestuia.


 

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0159_by_dmitrypenkov.jpghttps://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0161_by_dmitrypenkov.jpg

5) La început, tandoorul se va înnegri din interior, iar apoi, când se încălzește suficient pentru a începe gătitul, se va albi, pentru că. funinginea se va arde.

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0180_by_dmitrypenkov.jpg

6) Puteți face cu cărbunii după cum doriți - unii oameni preferă să-i scoata prin suflantă cu ajutorul unei linguri și al unui poker, dar este absolut acceptabil să-i lăsați să mocnească în tandir, permițând astfel tandoorul pentru a se menține cald mai mult timp. Este necesar doar să distribuiți uniform cărbunii de-a lungul fundului, pentru a nu interfera cu gătitul. În continuare - închideți suflanta, agățați frigarui, un cârlig sau un raft cu alimente - și închideți capacul și capacuelul! De regulă, nu există fulgere de flacără în tandir în timpul gătitului, deoarece aerul este blocat.

La așezarea produselor care necesită un timp de gătire mai mare de 15 minute, dacă este necesar, după 15-20 de minute. după așezarea produselor, deschideți ușor capacul suflantei, activând astfel arderea cărbunilor, ceea ce ajută la creșterea timpului de menținere a temperaturii în cuptor; de asemenea, această metodă poate fi utilizată la temperaturi scăzute în timpul funcționării produsului . Timpul maxim la care este posibilă gătitul în tandir depinde de modelul tandirului, adică. cu cât volumul tandoorului este mai mare și, respectiv, grosimea pereților, cu atât acumulează mai multă căldură. 

https://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0191_by_dmitrypenkov.jpghttps://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0192_by_dmitrypenkov.jpghttps://amfora-tandoors.com/image/catalog/faq/2016-05-13_0195_by_dmitrypenkov.jpg

Bucura-te de masa ta!

ATENŢIE! Fiți extrem de atenți când utilizați lichid de brichetă - nu îl turnați niciodată pe o flacără deschisă. Este posibil să aprindeți sticla din mâini!

 

Care sunt condițiile de depozitare pentru tandir?

Se recomandă depozitarea tandir-ului sub baldachin sau acoperirea acestuia de ploi abundente cu o husă de protecție specială praf-umiditate, care sunt prezentate în sortimentul nostru. Dacă tandoorul este foarte umed, atunci este necesar să îl uscați în mod natural, aprinderea umed și uscarea artificială nu este recomandată - acest lucru poate duce la o creștere a fisurilor și, ca urmare, la o răcire mai rapidă a tandoorului.

 

Înregistrare

Prin înregistrare, sunteți de acord cu

acordul de utilizare
sau