Filtrare
Sortare dupa: Afiseaza pe pagina:

Oricine iubește sincer bucătăria orientală cu varietatea sa, culorile și aromele uimitoare, ar trebui să procure un ceaun din fontă. Magazinul „Shelkoviy put” vă prezintă o colecție demnă de vase de gătit de acest fel!
Puteți cumpăra de la noi ceaune uzbeci din fontă de înaltă calitate, ieftin și cu garanție, și fiți siguri că sunt autentice – deoarece chiar noi le furnizăm din Uzbekistan de mai bine de 5 ani.

Durata de viață a ceaunului
Durata de viață a unui ceaun depinde de calitatea metalului și de atitudinea producătorului față de produsele sale în general. Cooperăm direct cu producătorii din Uzbekistan care își iubesc meseria și confecționează ceaune de zeci de ani. Grosimea pereților ceaunelor noastre din fontă este de la 3 mm, ceea ce asigură un transfer de căldură ideal și uniform și o durată de viață lungă – practic la nesfârșit. Nepoții dvs. vor putea transmite ceaunul nostru nepoților lor.

De la ce să începeți alegerea unui ceaun
Pentru a utiliza corect ceaunul, trebuie să respectați câteva condiții: unde instalați ceaunul, câți oameni intenționați să hrăniți, ce fel de mâncare preferați să gătiți. Dacă ceaunul va avea un loc stabil, preponderent într-un spațiu deschis – la vilă sau în casă la sol, atunci ar trebui să optați pentru procurarea unei versiuni monumentale care nu necesită mutarea dintr-un loc în altul. Respectiv, dacă intenționați să schimbați locul ceaunului, atunci vă putem recomanda o versiune universală. Apelați-ne la numărul de telefon 069977272, și în 5 minute vom găsi ceaunul perfect pentru dvs.

Care sunt tipurile de ceaune 
Un ceaun este o oală de metal cu pereți groși și fund rotund, un tip de vase de gătit naționale comun printre popoarele din Asia Centrală. Datorită formei sale, este foarte potrivit pentru prepararea bucatelor care necesită gătire îndelungată la foc mic: shurpa, lagman, supă de pește și, bineînțeles, pilaf veritabil bob cu bob. Mâncarea gătită la ceaun este gustoasă și păstrează mult mai multe substanțe nutritive și oligoelemente decât la preparare într-o cratiță simplă. Ceaunele pot fi de diferite dimensiuni, dar cel mai des sunt împărțite în 3 tipuri:

  • mici – cu un volum de 3-7 litri, potrivite pentru o un grup de oameni mic care decid sa plece la odihnă în sânul naturii;
  • de talie medie – cu capacitatea de la 8 până la 15 litri, de obicei folosite în familiile numeroase;
  • mari – ceaune, a căror capacitate poate ajunge la 25 de litri, perfecte pentru o companie mare, deoarece vă vor ajuta să hrăniți 7-16 persoane.

Ceaunul tradițional are forma unei emisfere cu fund rotund pentru gătit la foc deschis. În prezent, producătorii oferă noi modele care au fundul plat. Acest lucru crește stabilitatea ceaunului și vă permite să gătiți pilaf și alte feluri de mâncare nu doar în aer liber, ci și acasă.

Din ce materiale sunt fabricate ceaunele
Ceaunele diferă nu doar ca volum și formă, ci și prin materialul din care sunt fabricate. Materialul afectează direct gustul alimentelor, durabilitatea și costul produsului. Un ceaun clasic este fabricat din fontă – în ciuda greutății mari și a încălzirii prelungite, alimentele dintr-un ceaun din fontă își păstrează gustul și aroma și, de asemenea, rămân calde mult timp. De aceea recomandam ceaune din fontă. În plus, pentru producția de ceaune sunt folosite:

  • Cuprul. Ceaunele din cupru sunt rare din cauza rezistenței scăzute a materialului la coroziune: din acest motiv, produsele necesită îngrijire și curățare constantă. Materialul se încălzește rapid, dar nu reține bine căldura, așa că trebuie să monitorizați cu atenție pregătirea alimentelor în astfel de vase de gătit.
  • Aluminiul. Un ceaun realizat din acest material este ușor, simplu de întreținut și universal: puteți găti în el alimente atât pe foc deschis, cât și pe aragaz. Pentru o rezistență mai mare, la aluminiu se adaugă fier sau mangan – astfel de vase sunt mult mai greu de îndoit sau de deteriorat accidental.

Mulți producători realizează ceaune din oțel cu un strat suplimentar de teflon sau email, care oferă protecție împotriva lipirii alimentelor. Prin caracteristicile lor, acestea sunt cele mai apropiate de ceaunele din fontă, dar sub influența temperaturilor ridicate stratul de protecție poate începe să se desprindă, iar bucatele dintr-un astfel de recipient se răcesc rapid.

Accesorii suplimentare
Majoritatea ceaunelor noastre se vând împreună cu capac, ceea ce vă permite să păstrați aburul în timp ce gătiți. Unele capace au o margine de silicon pentru o potrivire mai buna, un sistem de închidere și o supapă pentru reglarea presiunii din interiorul vasului, precum și pentru reglarea temperaturii.
Dacă ceaunul este achiziționat pentru excursii în aer liber, atunci un set de accesorii suplimentare va fi la îndemână. În primul rând, acestea sunt suporturile pe care veți putea fixa ceaunului în timpul instalării pe sol: picioarele reglabile vă vor permite să alegeți înălțimea potrivită în funcție de intensitatea flăcării și durata gătirii. La fel și scândurile pentru tăierea cărnii și legumelor.
 

Cum să cumpărați un ceaun bun
Ceaunul întâlnit cel mai frecvent arată astfel: formă emisferică, fund rotund, material – fontă. Se crede că volumul mediu și cel mai universal al unor astfel de vase de gătit este de la 16 până la 22 de litri. Apropo, într-un ceaun din fontă de 22 de litri puteți găti pilaf delicios cât pentru o familie din cinci persoane, atât și pentru o companie destul de mare de peste douăzeci de oameni. Există, de asemenea, diverse tipuri de ceaune, dar aici, de regulă, există limitări: un ceaun cu fundul mai plat, de exemplu, este produs doar cu capacitatea de 6, 8 și 12 litri.
De mare importanță este calitatea metalului, grosimea pereților vaselor (standardul este de 3-5 milimetri) – de acestea depinde prețul ceaunului. În fine, este bine știut faptul că una dintre cele mai bune opțiuni este un ceaun vechi, în care pilaful aromat a fost deja gătit de multe ori, deoarece acest vas este acoperit cu crusta necesară de grăsime, nu necesită călire la foc și proceduri speciale înaintea primei preparări de bucate. În mod ideal, acesta este un ceaun moștenit ca o comoară de familie.

Cum de pregătit pentru utilizare un ceaun din fontă
Așadar, am ajuns la principalul lucru: ați cumpărat un ceaun nou! Felicitări pentru achiziție, dar ascultați totuși sfaturile noastre: după ce ați cumpărat un ceaun din fontă, neapărat trebuie să-l căliți la foc, cu alte cuvinte, să îndepărtați resturile de ulei de motor de pe el. Pentru a face acest lucru, puneți vasul pe foc și țineți-l acolo timp de câteva ore. Următorul pas va fi adăugarea unui litru de ulei vegetal: această procedură vă va permite să creați o peliculă de grăsime, dar ceaunul trebuie „rotit” astfel încât nu doar fundul, ci și pereții vasului să fie acoperiți uniform cu ulei. Ei bine, v-ați săturat deja? Acesta este un semn sigur: așteptați încă 10 minute și stingeți focul, ceaunul este prelucrat. Acum a mai rămas doar puțin: spălați-l fără detergenți, cu apă călduță. De fapt, un ceaun este ca o ființă vie – el necesită îngrijire și atenție, și atunci vă va servi cu încredere.
În magazinul online „Shelkoviy put” oferim mai multe opțiuni de cumpărare a ceaunelor: pentru a cumpăra un ceaun din fontă, completați formularul de pe site, telefonați, sau expediați cererea prin e-mail! Vom fi bucuroși să livrăm ceaune din fontă în Rusia, țările CSI, precum și în alte țări.

Înregistrare

Prin înregistrare, sunteți de acord cu

acordul de utilizare
sau